Verzekeringen Inzicht in de dekking en kosten van fysiotherapie

Wat kost fysiotherapie? Wat jij voor onze diensten betaalt, hangt grotendeels af van de manier waarop je bent verzekerd.  Slechts een beperkt aantal aandoeningen worden vergoed vanuit de basisverzekering. In dat geval krijg je te maken met een verplicht eigen risico. De meeste indicaties vallen buiten de basisverzekering en komen dus voor eigen rekening. Om dat te voorkomen, sluiten de meeste Nederlanders een aanvullende verzekering af. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering krijg je de behandelingen deels of volledig vergoed.

In onderstaand overzicht zie je heel eenvoudig of je behandeling vergoed wordt of niet.

Ter Harmsel Overzicht vergoeding fysiotherapie.pdf

Verwijzing nodig? Zonder verwijsbrief naar Ter Harmsel!

Je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig om van onze therapieën en behandelingen gebruik te maken. Bij je eerste afspraak voeren wij een screening uit om vast te stellen of je bij ons aan het juiste adres bent. Als dat het geval is, starten we meteen met je behandeling. Bij twijfel verwijzen we je eerst naar de huisarts. Pas als die groen licht geeft voor fysiotherapie of een aanverwante behandeling, gaan we met je aan de slag.

Basisverzekering tot 18 jaar Je krijgt negen behandelingen vergoed!

Jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit de basisverzekering 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Heeft dit (nog) niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar maximaal 9 behandelingen extra. Als je een chronische aandoening hebt, kun je alle behandelingen vergoed krijgen. De zorgverzekeringswet somt deze aandoeningen op in een zogenaamde chronische lijst. Vragen na het checken van deze lijst? Stel ze ons!

Check chronische lijst

Basisverzekering voor 18+ De meeste vormen van fysiotherapie krijg je niet vergoed!

Ben je 18+ of ouder? Dan krijg je bij bekkenfysiotherapie (9), artrosetherapie voor heup en knie (12), looptherapie bij etalagebenen (37) en COPD-therapie (70) meerdere behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Andere vormen van fysiotherapie dekt de basisverzekering niet. Tenzij je een chronische aandoening hebt. Dan betaal je de eerste 20 behandelingen zelf en worden vanaf de 21e behandeling je kosten ook gedekt. Check daarvoor de chronische lijst.

Check chronische lijst

Aanvullende verzekering Verzeker jezelf van fysiotherapie en oefentherapie!

De premies voor aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar. Een verzekeraar die negen behandelingen voor fysio- of oefentherapieën vergoedt, is natuurlijk goedkoper dan een die er 36 dekt. Op zorgverzekeringwijzer kun je aanbieders vergelijken. Ter Harmsel heeft contracten met vele zorgverzekeraars. Sluit je bij een van deze aanbieders een aanvullende verzekering af, dan ben je ervan verzekerd dat je niet verrast wordt door extra kosten.

Check zorgverzekeringwijzer
Check zorgverzekeraarcontracten

Gemeentelijke bijdrage Financiële hulp voor mensen met een beperking of chronische ziekte!

Sommige gemeenten bieden inwoners met een laag inkomen een gemeentelijke zorgverzekering. Deze verzekering op maat kan van groot belang zijn voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Voor deze groep maakt een gemeente een verzekering betaalbaar door mee te betalen aan de premie. Of de gemeente waar jij woont dit vangnet biedt? Informeer bij je gemeente of ga naar gezondverzekerd.nl en klik op je gemeente.

Check gezondverzekerd

Zelf betalen Als je geen aanvullende verzekering hebt!

Geen aanvullende verzekering of meer behandelingen nodig dan jouw aanvullende verzekering dekt? Dan betaal je fysiotherapie en aanverwante oefentherapie zelf. Elke fysiotherapeut is verplicht deze tarieven zichtbaar te maken in de praktijk of om deze op de website te communiceren. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Benieuwd naar onze tarieven?

Check tarievenlijst

Jij bent verzekerd van kwaliteit Hoog aangeschreven bij zorgverzekeraars, kwaliteitsregisters en brancheorganisaties!

Ter Harmsel is al van 2011 PLUS-praktijk van Achmea en Agis en TOPZORG-praktijk van Menzis, de Friesland en CZ. Daarmee voldoen we aan de allerhoogste kwaliteitseisen voor fysiotherapeutische zorg, verslaglegging en transparantie. Ook staan al onze specialisten in het Centraal Kwaliteitsregister en is onze praktijk aangesloten bij brancheorganisaties als KNGF, NVMT en NVBF. Het onderstreept allemaal dat je bij ons verzekerd bent van kwaliteit!

‘Plezier is onbekommerd bewegen’
Hoe kunnen we jou vrij laten bewegen?
Bel ons: 0522 - 29 19 50
App ons: 0522 - 29 19 50
Mail ons: info@fysioterharmsel.nl
Bezoek ons: J.C. van Andelweg 2
7951 DT Staphorst
(Medisch Centrum Staphorst)
Volg ons:
Openingstijden
Maandag: 07:30 - 21:00
Dinsdag: 07:30 - 21:00
Woensdag: 07:30 - 21:00
Donderdag: 07:30 - 21:00
Vrijdag: 07:30 - 17:30
Zaterdag: 08:00 - 12:00

Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

Aangesloten bij:
Onze partners:
Sportverenigingen waarmee we samenwerken: