Ter Harmsel Samen Fit Samen Fit als 60-plusser in Staphorst, Rouveen, Ruinerwold en omgeving

Wanneer kies je voor Samen Fit?
Eenzaamheid komt veel voor, zeker onder ouderen.  Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Bijvoorbeeld als je net bent verhuisd en moet wennen aan een nieuwe omgeving of als uw kinderen het huis net hebben verlaten.  Maar eenzaamheid wordt echt een probleem als het langdurig aanhoudt en u er niet meer uit kunt komen.  Voor veel ouderen is dat helaas het geval.  Ook het langer thuis wonen gaat dikwijls gepaard met eenzaamheid. Eenzaamheid kan leiden tot lichamelijke en psychische gezondheidsrisico´s of depressies.

Speciaal voor deze groep hebben wij Samen Fit opgezet.  Samen Fit heeft als doel om uit de eenzaamheid te stappen door wekelijks samen met andere ouderen te bewegen in een kleine groep in een veilige, rustige omgeving en daarnaast nieuwe sociale contacten op te noemen door aansluitend aan het bewegen samen gezellig koffie te drinken. Op die manier doet u nieuwe contacten op 

Fysio ter Harmsel

Waarom is de Samen Fit van waarde? 

Veel ouderen hebben te kampen met eenzaamheid. Eenzaamheid is niet alleen een sociaal probleem, maar heeft ook gevolgen voor de gezondheid. Eenzaamheid kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van familieleden of vrienden, afnemende mobiliteit en afname van maatschappelijke betrokkenheid. Ook de impact van het ouder worden en vermindering van het fitheidsniveau of impact van medicijnen kan grote gevolgen hebben voor de verbinding met anderen en kan een gevoel van isolement opleveren.  

Om die reden hebben wij een speciale groep opgezet, waarbij het samen bewegen wordt gecombineerd met het sociale aspect.  Wij noemen deze groep Samen Fit

Hoe werkt Samen Fit precies?

Het meedoen aan de groep Samen Fit heeft 2 belangrijke voordelen.  Je werkt door het bewegen aan je eigen gezondheid op een hele laagdrempelige manier in een kleine groep, waardoor je je fitter gaat voelen en je mogelijkheden om er op uit te trekken vergroot.  Anderzijds draagt het trainen in de groep en het kopje koffie/thee na de training bij aan het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk.  Een eerste stap om uit het sociale isolement te komen.

Bij Samen Fit train je iedere week ongeveer 45 minuten in een kleine groep onder leiding van de fysiotherapeut.  Tijdens de training worden veel oefeningen in groepsvorm gedaan om het samen fit worden te stimuleren.  Na de training is er ruimte om samen onder het genot van een kopje koffie of thee na te praten in onze koffiekamer. 

De kosten voor Samen Fit zijn 43,20 per maand.

Waar en hoe laat kun je met Samen Fit in een groep vitaal blijven?  

Samen Fit wordt iedere vrijdagmorgen gegeven van 10.00 tot 11.00 uur

  Wie zijn jouw begeleiders bij Ter Harmsel?

  Afspraak maken
  • Sedunja Velzel
   Sedunja Velzel
  ‘Plezier is onbekommerd bewegen’
  Hoe kunnen we jou vrij laten bewegen?
  Bel ons: 0522 - 29 19 50
  App ons: 0522 - 29 19 50
  Mail ons: info@fysioterharmsel.nl
  Bezoek ons: J.C. van Andelweg 2
  7951 DT Staphorst
  (Medisch Centrum Staphorst)
  Volg ons:
  Openingstijden
  Maandag: 07:30 - 21:00
  Dinsdag: 07:30 - 21:00
  Woensdag: 07:30 - 21:00
  Donderdag: 07:30 - 21:00
  Vrijdag: 07:30 - 17:30
  Zaterdag: 08:00 - 12:00

  Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

  Aangesloten bij:
  Onze partners:
  Sportverenigingen waarmee we samenwerken:
  Collega's gezocht

  Ben jij de collega die we zoeken?