Ter Harmsel GLI programma voor overgewicht en leefstijl GLI programma voor Staphorst, Rouveen, Ruinerwold en omstreken!

Wanneer kies je voor ons GLI programma overgewicht en leefstijl?
Kamp jij met overgewicht? Dan helpen we je graag om daar iets aan te doen. Heb jij een BMI die hoger is dan 30 dan kom jij in aanmerking om deel te nemen aan onze gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). In de GLI wordt je gedurende 2 jaar begeleid op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Het programma zorgt ervoor dat jij je weer fitter gaat voelen en bewuster om leert gaan met je lichaam.

Fysio ter Harmsel cursus-overgewicht-en-leefstijl

Wat zijn klachten waarmee je deel kunt nemen aan het GLI programma?

 • Overgewicht
 • BMI hoger dan 30

  Waarom is een GLI programma van waarde?

  Obesitas kan een gevaar voor je gezondheid gaan vormen. Behalve risico’s op hart- en vaatziekten, vergroot overgewicht de kans op suikerziekte, hoge bloeddruk, galstenen, versnelde slijtage van gewrichten en slaapademhalingsproblemen. De cursus overgewicht en leefstijl helpt je uit de gevarenzone te komen en te blijven.

  Hoe werkt het GLI programma precies?

  Om deel te kunnen nemen aan ons GLI programma heb je een verwijzing van de (huis-) arts nodig. Tijdens de intake bespreekt onze leefstijlcoach jouw persoonlijke doelen en stippelt samen met jou het pad uit wat jij gaat volgen op weg naar een gezonde leefstijl.  Je wordt gedurende 2 jaar begeleid door onze leefstijlcoach.  De eerste 8 maanden noemen we de (Intensieve) fase.  Daarin zitten 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele sessies.  In de 16 maanden hierna (Onderhoudsfase)  zitten ook 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele sessies.  De tussenliggende periodes is in deze fase iets langer. Tijdens deze 2 jaar heb je steeds contact met dezelfde leefstijlcoach. Stap voor stap wordt je door hem begeleid naar een gezondere leefstijl en fitter leven. Bewegen is een belangrijk onderdeel van het programma. Dit kun je zelfstandig doen of bij een sportvereniging, maar kan ook in onze BeweegGroep. In de BeweegGroep train je iedere week met andere mensen uit het GLI-programma aan je conditie en spierkracht onder leiding van onze beweegprofessional.  


  Wie zijn jouw begeleiders bij Ter Harmsel?

  Afspraak maken
  ‘Plezier is onbekommerd bewegen’
  Hoe kunnen we jou vrij laten bewegen?
  Bel ons: 0522 - 29 19 50
  App ons: 0522 - 29 19 50
  Mail ons: info@fysioterharmsel.nl
  Bezoek ons: J.C. van Andelweg 2
  7951 DT Staphorst
  (Medisch Centrum Staphorst)
  Volg ons:
  Openingstijden
  Maandag: 07:30 - 21:00
  Dinsdag: 07:30 - 21:00
  Woensdag: 07:30 - 21:00
  Donderdag: 07:30 - 21:00
  Vrijdag: 07:30 - 17:30
  Zaterdag: 08:00 - 12:00

  Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

  Aangesloten bij:
  Onze partners:
  Sportverenigingen waarmee we samenwerken: