Ter Harmsel arbeidsfysiotherapie voor werknemers Arbeidsfysiotherapie voor werknemers in Zwolle, Meppel en omstreken!

Wanneer kies je voor arbeidsfysiotherapie?
Heb je weer last van je onderrug als je een tijdje achter je computer hebt gezeten? Heeft jouw werkhouding er weer eens voor gezorgd dat je last hebt van je nek? Of ervaar je zoveel druk vanuit je leidinggevende dat je je lichaam geen rust meer gunt? Dan kan arbeidsfysiotherapie je uitkomst bieden. De arbeidsfysiotherapeut is namelijk de specialist op het gebied van klachten die in relatie staan tot het werk dat je uitvoert.

Fysio ter Harmsel flexchair

Wat zijn redenen die om arbeidsfysiotherapie vragen?

 • Pijn in de nek door verkeerde werkhouding
 • Polsklachten door veelvuldig dezelfde beweging
 • Rugklachten door een verkeerde manier van tillen
 • Schouderklachten door gebrek aan beweging
 • Te hoge werkdruk
 • Vermoeidheidsklachten bij stress op het werk
 • Balans tussen werk en privé
 • In kaart brengen van jouw gezondheid
 • Het meten van werkbelasting en werkvermogen
 • Het uitvoeren van een werkplekonderzoek
 • Begeleiding bij re-integratie
 • Leefstijlinterventies
 • Gedragsverandering

Waarom is arbeidsfysiotherapie van waarde?

Het hebben van werk is een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan levensgeluk. Daarom is het belangrijk dat je het werk wat je doet, kunt uitvoeren zonder klachten of belemmeringen. Lekker werken zonder psychische of lichamelijke klachten draagt bij aan werkplezier en houdt jou gezond en inzetbaar. Voor nu en in de toekomst. Onze arbeidsfysiotherapeut helpt jou om (weer) in die fijne omstandigheid te verkeren.

Hoe werkt arbeidsfysiotherapie precies?

Onze arbeidsfysio werkt op drie niveaus: jouw duurzame inzetbaarheid, voorkomen dat je uitvalt en jou helpen bij verzuim en re-integratie. Hierbij zetten we met onze arbeidsfysiotherapie de volgende middelen in.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Het is goed om regelmatig je gezondheid te laten onderzoeken. Dat inzicht kan je helpen om gezond en fit te blijven en ziektes te voorkomen. Tijdens een preventief medisch onderzoek brengt onze arbeidsfysiotherapeut je werkvermogen, eventuele gezondheidsrisico’s en leefstijl in kaart. Als werknemer heb je periodiek recht op zo’n gezondheidskundig onderzoek, dat start met een online vragenlijst. De invulling van het daaropvolgende medisch onderzoek bepalen we samen met je werkgever, zodat het goed aansluit bij jouw werkzaamheden binnen de organisatie. Jij krijgt na afloop een overzichtelijk rapport en weet dan precies waar jouw verbeterpunten liggen. De arbeidsfysio geeft je gerichte tips en adviezen om direct actief aan de slag te kunnen gaan met jouw gezondheid.

  Werkplekonderzoek

  Veel lichamelijke klachten ontstaan door een werkplek die niet goed is afgesteld. Wanneer je vermoedt dat dit bij jou ook het geval is, dan kunnen we voor jou een werkplekonderzoek uitvoeren. Na het in kaart brengen van jouw specifieke functie en taken komt de arbeidsfysiotherapeut met jou mee kijken op de werkplek. Hij leert je hoe jij jouw werkplek goed in kunt stellen, hoe je om moet gaan met je werkhouding en hoe je voldoende afwisseling in je werk creëert. De resultaten van het onderzoek werken we uit in een overzichtelijk rapport. Het uitvoeren van een werkplekonderzoek gaat altijd in overleg met jouw werkgever. 

  Werkplektraining

  Soms is een werkplek goed ingericht, maar ondervind je toch nog lichamelijke klachten tijdens de uitvoering van je werk. In dat geval kan de arbeidsfysiotherapeut met je meekijken op locatie.  Na het in kaart brengen van de specifieke taken en handelingen die jij verricht gaat de arbeidsfysiotherapeut samen met jou aan de slag om je de juiste houdingen en vaardigheden aan te leren om jouw taken op een ergonomisch verantwoorde wijze uit te voeren. Zo leert hij je bijvoorbeeld de juiste tiltechnieken aan of leert je hoe je dynamisch moet zitten. Alle tips en tricks worden overzichtelijke verwoord in een helder rapport inclusief foto's zodat jij altijd nog weer even terug kunt kijken wat er aangeleerd is. Ook een werkplektraining gaat altijd in overleg met jouw werkgever.

  Verzuim en re-integratie

  Heb je door psychische of lichamelijke klachten je werk tijdelijk neer moeten leggen? Of zit je in een re-integratietraject? Ook dan kunnen we je helpen. Onze arbeidsfysio gaat samen met jou aan de slag om je stap voor stap te begeleiden op je weg naar herstel en werkhervatting. Als eerste doet de arbeidsfysiotherapeut een onderzoek naar jouw klachten, belastbaarheid, werktaken en werkbelasting. Van daaruit maakt hij samen met jou een behandelplan met heldere doelen, in nauwe samenwerking met bijvoorbeeld de arbodienst, bedrijfsarts en je werkgever. Zo werk je stap voor stap aan je herstel op weg naar werkhervatting.

  Wie zijn jouw arbeidsfysiotherapeuten bij Ter Harmsel?

  Afspraak maken
  • Wim ter Harmsel
   Wim ter Harmsel
  ‘Plezier is onbekommerd bewegen’
  Hoe kunnen we jou vrij laten bewegen?
  Bel ons: 0522 - 29 19 50
  App ons: 0522 - 29 19 50
  Mail ons: info@fysioterharmsel.nl
  Bezoek ons: J.C. van Andelweg 2
  7951 DT Staphorst
  (Medisch Centrum Staphorst)
  Volg ons:
  Openingstijden
  Maandag: 07:30 - 21:00
  Dinsdag: 07:30 - 21:00
  Woensdag: 07:30 - 21:00
  Donderdag: 07:30 - 21:00
  Vrijdag: 07:30 - 17:30
  Zaterdag: 08:00 - 12:00

  Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

  Aangesloten bij:
  Onze partners:
  Sportverenigingen waarmee we samenwerken:
  Collega's gezocht

  Ben jij de collega die we zoeken?