Ter Harmsel kinderfysiotherapie Kinderfysio voor Staphorst, Rouveen, Ruinerwold en omstreken!

Wanneer kies je voor kinderfysiotherapie?
Kinderfysiotherapie schakel je in, als je twijfelt aan de motorische ontwikkeling van je kind. Van pasgeboren baby totdat jouw zoon of dochter 18 jaar wordt, kan het zijn dat de motoriek achterblijft bij leeftijdgenootjes. Van kruipen tot groeipijn; in de ontwikkeling die jouw kind als baby, peuter, kleuter en puber doormaakt, kan het motorisch tegen allerlei problemen aanlopen. De kinderfysio is er dan voor advies en behandeling.

Fysio ter Harmsel kinderfysiotherapie

Wat zijn klachten die om kinderfysiotherapie vragen?

 • Voorkeurshouding
 • Overstrekken/ onrustige baby
 • Achterstand motorische ontwikkeling (omrollen, kruipen, zelfstandig lopen)
 • Billen schuiven
 • Angst bij bewegen
 • Schrijfproblemen op school
 • Mobiliseren na gips
 • Sportblessures
 • Hypermobiliteit
 • Groeipijn
 • Conditieproblemen
 • Chronische aandoeningen

Waarom is kinderfysiotherapie van waarde?

De kinderfysio weet wat jij belangrijk vindt voor je kind: dat je zoon of dochter gelukkig opgroeit, staat voor jou voorop! We gaan daarom spelenderwijs te werk, zodat naar de kinderfysiotherapeut gaan een feestje wordt. Ondertussen voorkomen, verbeteren of verhelpen we de klacht waar jouw kind mee te maken heeft ook nog. Op die manier bereiken we samen het belangrijkste doel: jouw kind letterlijk en figuurlijk zien groeien in zijn of haar ontwikkeling.

Hoe werkt kinderfysiotherapie precies?

Intake
De kinderfysiotherapeut brengt bij het eerste gesprek in kaart in welk gezin jouw kind opgroeit. Dit is belangrijk, omdat zo we zo kunnen achterhalen hoe de problemen zijn ontstaan. Het is dan ook prettig dat jij als ouder de eerste keer met je kind meegaat. Zeker bij baby’s, peuters en kleuters hebben we jouw inbreng nodig.

Onderzoek
Het onderzoek hangt af van de vraag waarmee jij bij de kinderfysio komt. Maar vaak doen we eerst een lichamelijk onderzoek. Daarbij kijkt onze kinderspecialist naar de houding en de gewrichten die nog volop in ontwikkeling zijn. Ook kan het zijn dat we de motorische ontwikkeling analyseren en aandacht geven aan de spierkracht. Daarnaast zijn aanvullende testen soms nodig om het uithoudingsvermogen, de afplatting van de schedel of de schrijfmotoriek goed in beeld te krijgen.

Behandeling
Na het onderzoek bespreekt de kinderfysio met jou en je kind de resultaten. Hierna stellen we een behandelplan op. Het kan zijn dat onze kinderfysiotherapeut het prettig vindt om een keer in de thuissituatie mee te kijken. Tevens kan het van belang zijn dat de kinderfysio contact opneemt met de basisschool, intern begeleider, sportcoach of behandelend arts. Dit is volledig afhankelijk of informatie van hen nodig is voor jouw hulpvraag.

Wie zijn jouw kinderfysiotherapeuten bij Ter Harmsel?

Afspraak maken
 • Ranita Slijkhuis-Matthijssen
  Ranita Slijkhuis-Matthijssen
‘Plezier is onbekommerd bewegen’
Hoe kunnen we jou vrij laten bewegen?
Bel ons: 0522 - 29 19 50
App ons: 0522 - 29 19 50
Mail ons: info@fysioterharmsel.nl
Bezoek ons: J.C. van Andelweg 2
7951 DT Staphorst
(Medisch Centrum Staphorst)
Volg ons:
Openingstijden
Maandag: 07:30 - 21:00
Dinsdag: 07:30 - 21:00
Woensdag: 07:30 - 21:00
Donderdag: 07:30 - 21:00
Vrijdag: 07:30 - 17:30
Zaterdag: 08:00 - 12:00

Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

Aangesloten bij:
Onze partners:
Sportverenigingen waarmee we samenwerken:
Collega's gezocht

Ben jij de collega die we zoeken?