voetklachten na de vakantie?

voetklachten na de vakantie?

 

Voor de meesten van ons zit de vakantie er weer op. Dit betekent dat de scholen zijn begonnen en we weer naar het werk gaan. Ook het sporten, trainen en wedstrijden wordt weer opgestart na een periode van wat rustiger aan doen. 

 

Wat betekent dit voor onze voeten?

Tijdens de vakantie en dan vooral als het weer mooi is lopen we veel op slippers en op blote voeten. Op zich is hier niets mis mee. Door het lopen op blote voeten en dan vooral op ongelijke ondergrond worden onze voeten sterk. Voor het lopen op slippers geldt dat er soms met de tenen geklauwd wordt om de slipper aan de voet te houden, hierdoor kunnen bepaalde spieren in de voeten overbelast raken. Verder biedt de slipper geen steun aan de voeten. Heb je bijvoorbeeld van nature een voet die doorzakt naar binnen kun je dit vaak met een goede schoen, die voldoende stevigheid bied wel opvangen. In de slipper wordt de hiel niet rechtop gehouden en kan de voet makkelijk naar binnenzakken. Als je dan te lang en te veel/ver op slippers loopt kan dit voor diverse voetproblemen zorgen. Door de verkeerde belasting van de voet kun je hierdoor bijvoorbeeld een hielspoor of een peesplaatontsteking krijgen. Dit zijn vervelende klachten die vaak een lange hersteltijd nodig hebben. 

 

Na de vakantieperiode gaan we weer schoenen dragen dit is soms ook weer wennen. Op de slipper heeft de voorvoet alle ruimte en in de schoen wordt de voorvoet weer wat bij elkaar geknepen. Heb je bijvoorbeeld een hallux valgus (knobbel bij de grote teen) kan deze meer pijn gaan doen. Een andere klacht die dan vaak opspeelt is een zenuwbeknelling in de voorvoet. Belangrijk is om een goed passende schoen te dragen om dit soort problemen te voorkomen. 

 

Ervaar je voetklachten na de vakantie loop hier dan niet te lang mee door maar laat er een expert naar kijken. Dit kan bij  podologe  Anja van ’t Hul van Podototaal, die iedere maandag bij ons werkzaam is.  Zij kijkt wat de beste oplossing is om de voetproblemen op te lossen. Ook kan zij schoenadvies geven, zodat u de juiste schoenen koopt die bij u voeten passen.

 

Wilt u een afspraak maken met Anja bel dan met:  Ter Harmsel fysiotherapie, 0522 – 29 19 50.