Voetbal

Blessures bij voetballers komen veelvuldig voor. Wij zien dan ook wekelijks geblesseerde spelers bij ons in de praktijk. Dikwijls op verwijzing van de specialist na bijvoorbeeld een voorste kruisband- of meniscusoperatie. Dan volgt een langere intensieve fysiotherapeutische begeleiding.
Een ander deel komt bij ons binnen via het echospreekuur of  op advies van de verzorger van de club. Deze ziet in de meeste gevallen de geblesseerde speler toch als eerste. Heel vaak kan de verzorger de blessure prima zelf behandelen. Toch komt het ook heel regelmatig voor dat er extra deskundige begeleiding nodig is en de verzorger doorstuurt naar de fysiotherapeut. Dat kan zijn voor een second opinion, specialistisch onderzoek (bijvoorbeeld een manueel therapeut) of het maken van een echo.

 

In alle gevallen is het belangrijk dat er een goed contact is tussen fysiotherapeut, hersteltrainer, verzorger, trainer en in specifiekere gevallen ook met sportarts of orthopedisch chirurg. Om die reden hebben wij intensieve samenwerking met (de trainers en verzorgers van) een aantal voetbalclubs uit de directe omgeving:

 

  • SC Rouveen
  • VV Staphorst
  • USV  Nieuwleusen
  • SV Nieuwleusen

 

Maar ook wanneer een voetballer bij een andere club voetbalt zullen we altijd contact zoeken met verzorger, hersteltrainer of coach om het revalidatieprogramma zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Dit alles met maar 1 doel: Jouw weer pijnvrij kunnen laten voetballen op je oude niveau!

COPD

Plan direct uw afspraak