hardloopanalyse

Hardlopen is een erg blessuregevoelige sport. Onderzoek wijst uit dat hardlopers jaarlijks 610.000 blessures oplopen! Oorzaken kunnen zijn: verkeerd schoeisel, slechte ondergrond, geen goede warming-up of te snelle trainingsopbouw. De meeste blessures zijn echter het gevolg van een verkeerde manier van hardlopen. Je kunt hierbij denken aan een foutieve voetplaatsing, knieën te veel naar binnen/buiten, instabiliteit in de heup of te veel voorover of teveel rechtop lopen. Deze voorbeelden zijn slechts enkele van de vele afwijkingen die kunnen leiden tot blessures. Deze blessures ontstaan vaak geleidelijk en de hardloper heeft dan ook vaak geen idee hoe de blessure is ontstaan.

 

Fysiotherapie ter Harmsel biedt u de mogelijkheid om een video-analyse te laten maken van uw hardlooppatroon zodat blessures die samenhangen met het hardlopen effectief kunnen worden behandeld.

 

Voor wie is de hardloopanalyse?

  • Voor iedereen die een blessure heeft opgelopen met hardlopen. Zowel blessures die net ontstaan zijn, maar ook bij blessures die niet overgaan of steeds terugkomen
  • Voor alle sporters die moeten hardlopen voor hun sport
  • Voor beginnende of recreatieve hardlopers die blessures willen voorkomen

 

Wat kunt u verwachten van de analyse?

  • Indien u een blessure heeft, wordt er eerst gestart met een vraaggesprek en zal er onderzoek worden gedaan naar de locatie en de mogelijke aard van het letsel.
  • Aansluitend gaat u hardlopen op de loopband die in de afgesloten behandelkamer staat, anderen zien u dus niet hardlopen.
  • Tijdens het hardlopen wordt er dmv vaste cameraposities een opname van uw hardlooppatroon, dit gebeurd zowel van de zijkant als de achterkant. Er wordt niet alleen gekeken naar de voeten of de benen, maar uw hele lichaam wordt in beeld gebracht omdat ook de rug, armzwaai en hoofdpositie mee kunnen spelen in de blessure.
  • Daarna worden de opnames frame voor frame samen met u bekeken op de computer in specifieke software. Hierbij wordt o.a. gekeken naar uw kniepositie, landingspunt, romphouding, armzwaai, afzettiming enz enz.
  • Tijdens de analyse krijgt u direct tips, adviezen en eventueel oefeningen die u kunt toepassen tijdens het hardlopen.
  • De duur van het consult is 45-60 minuten.

 

Wie neemt de analyse af?

De analyse wordt afgenomen door Gerben Huiting. Hij is speciaal opgeleid om deze analyses te kunnen uitvoeren en als PRT is hij erg bekwaam in het opzetten van een sportspecifiek gericht revalidatietraject.

 

Wat kost het?

De kosten van de worden vergoed vanuit het fysiotherapiebudget uit de aanvullende verzekering. Er worden zowel een intake als een behandeling gedeclareerd bij de verzekeraar. Bent u niet aanvullend verzekerd dan worden de kosten bij u in rekening gebracht.

 

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de praktijk: 0522-291950 of mailen naar: info@fysioterharmsel.nl

Plan direct uw afspraak