(Top-) sport

Het behandelen en begeleiden van (top-)sporters neemt een grote plaats in in onze praktijk. Als geen ander begrijpen wij wat het is om als sporter geblesseerd te raken en maar 1 ding wil: zo snel mogelijk weer je sportactiviteiten kunnen hervatten zonder pijn. Iedere dag doen onze (sport-) fysiotherapeuten daarom hun uiterste best om jou als sporter zo snel en zo goed mogelijk weer klaar te stomen. Dat geldt voor de topsporter, maar ook voor de recreant.

Physical Rehabilitation Training (PRT)

 

Na operaties, periodes van rust of onderbelasting (bv als gevolg van lichamelijke klachten of blessures) is de belastbaarheid van het gehele lichaam en specifieke weefsels (denk aan kapsels, banden, spieren, gewrichten) verlaagd. Het gevolg van deze verlaagde belastbaarheid is het lichaam kwetsbaar voor andere klachten of blessures en is de kans groot dat de herstelde blessure of klacht terugkomt.

Bij Physical Rehabilitation Training worden alle fysieke eigenschappen van het lichaam getraind en gerevalideerd volgens een gestructureerd revalidatieprotocol. Doel hiervan is om het lichaam en de specifieke weefsels weer op hun oude belastbaarheid terug te brengen.

 

Binnen de praktijk heeft Gerben Huiting de opleiding PRT gevolgd aan de International Acadamy for Sportscience bij prof. dr. Bert van Wingerden. Deze opleiding staat in de basis gelijk aan de opleiding sportfysiotherapie.

 

 

 

 

Samenwerking

 

We hebben veel ervaring in de sportrevalidatie  Zo begeleidden we 2 jaar de nationale skeelerselectie, behandelen we al bijna 20 jaar wekelijks schaatsers, skeeleraars, hardlopers en niet te vergeten de voetballers uit Staphorst, Rouveen, Nieuwleusen en Meppel. Wij werken daarbij altijd multidisciplinair. Binnen de praktijk, maar ook daarbuiten. Overleg met de sportarts, maar ook met de trainer en de verzorger is immers van groot belang voor een optimale revalidatie.

Plan direct uw afspraak