Nu ook kaakfysiotherapie bij Ter Harmsel

Nu ook kaakfysiotherapie bij Ter Harmsel

Manuele therapie hoeft gelukkig niet te stoppen bij de bovenste nekwervel. Ook schedel, aangezicht en kaak kunnen vaak een bron zijn van klachten, waarbij aangezichtspijn, hoofdpijn en kaakklachten het meest bekend zijn.

Craniofaciale therapie (kaakfysiotherapie) is een behandelingsconcept dat zich bezig houdt met klachten en stoornissen in het hoofd-, gezicht- en kaakgebied. De therapie wordt gegeven door gespecialiseerde en geregistreerde fysio- en manueeltherapeuten die een opleiding gevolgd hebben aan de Cranial Facial Therapy Academy.

De behandeling wordt vaak in samenspraak met tandarts, KNO-arts, kinderarts, orthodontist en/of neuroloog uitgevoerd.

De therapie bestaat uit een uitgebreid onderzoek van de nek, schedelbeenderen, kaakgewricht  en de zenuwstructuren in hoofd-, hals- en gezicht. Een behandeling kan daarna volgen, gericht op het herstel van stoornissen in deze regio’s.

Ondervindt u klachten aan kaak of nek, dit kan soms heel specifiek zijn zoals kraken/ klikken tijdens eten, knarsen tanden, klemmen van de kaken verminderde mond opening. Dan kan de kaaktherapeut u helpen om van deze klachten af te komen.