Schouder/nekfit

Heeft u last van uw chronische of steeds terugkerende nek en/of schouders? Schouder-/nekfit is een preventief fitnessprogramma voor mensen met chronische of steeds terugkerende nek- en/of schouderklachten onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. U leert wat u zelf kunt doen en hoe u uw lichaam kunt trainen zonder uw nek en schouders te zwaar te belasten, maar ook hoe u uw nek of schouders juist belastbaarder kunt maken.

 

Voor wie?

 

Mensen met (chronische) schouder- of nekklachten die als aanvulling op of nabehandeling van hun (fysiotherapeutische) behandeling zelfstandig aan de slag willen middels gerichte training. Ook mensen met rugklachten die niet onder behandeling zijn maar de deskundige begeleiding van de fysiotherapeut prevaleren boven de sportschool zijn van harte welkom.

Intake

 

Wanneer u niet onder behandeling bent of pas (< 3 maand) bent geweest wordt eerst een intake afgenomen. Tijdens de intake wordt uw nek en schouders onderzocht door de fysiotherapeut. Deze bespreekt met u of u wel of niet deel kunt nemen aan de training. Vervolgens worden enkele testen afgenomen en wordt samen met u de doelen voor de training opgesteld en de trainingskaart gemaakt. Bent u reeds onder behandelng of net geweest dan is een intake in de meeste gevallen niet nodig.

Training

 

Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan houding, ontspanning, spierkracht van het bovenlichaam en armen, coordinatie, spieruithoudingsvermogen en conditie. U leert hoe u uw lichaam kunt trainen zonder uw nek en schouders te zwaar te belasten. Ook werkt u samen met de fysiotherapeut aan aspecten rondom uw nek en schouders die extra aandacht behoeven. Zo traint u wel in de groep, maar toch op uw eigen niveau, met uw eigen specifieke doelen.

Heeft u nek-/schouderklachten en wilt u er ook zelf op een verantwoorde wijze mee aan de slag? Meldt u dan aan voor onze Schouder-/nek fitgroep.

Plan direct uw afspraak