Rugfit

Rugfit is een preventief fitnessprogramma speciaal ontwikkeld voor mensen met rugklachten. Veilig sporten en werken aan uw fitheid zonder rugklachten onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut. Dat is de kracht van Rugfit. De fysiotherapeut werkt samen met u aan een gezond leven met zo min mogelijk rugklachten.

 

Voor wie?

 

Mensen met aanhoudende of terugkerende lage rugklachten die als aanvulling of nazorg na een (fysiotherapeutische) behandeling het behaalde niveau willen behouden of zelfs nog verder willen verbeteren. Ook mensen die met hun rugklacht willen fitnessen maar juist de begeleiding van de fysiotherapeut prevaleren boven een fitnesscentrum zijn van harte welkom.

Intake

 

Wanneer u niet bij ons onder behandeling bent of net bent geweest wordt voorafgaand aan de training een intake afgenomen. Tijdens de intake wordt uw rug onderzocht en bekeken of u deel zou kunnen nemen aan Rugfit. Wanneer dit het geval is wordt aansluitend enkele testen gedaan om uw ingangsniveau te kunnen bepalen en wordt een trainingskaart gemaakt. Ook zal de therapeut samen met u uw trainingsdoelen op gaan stellen. Daarna zal een ronde door de oefenzaal gemaakt worden om u vertrouwt te laten worden met de apparatuur.
Wanneer bij ons onder behandeling bent of net (< 3 maand) bent geweest is een dergelijke intake niet nodig. Uw behandelend fysiotherapeut kan op basis van uw klachten en testen die in de behandeling reeds zijn uitgevoerd uw trainingskaart maken.

Training

 

In de training wordt veel aandacht besteed aan verschillende aspecten van de rug. Zaken als coordinatie, rugstabiliteit, tiltechniek, rompbalans, buikspiertraining, spieruithoudingsvermogen en conditie zijn vaste waardes in de training. U heeft daarbij uw eigen trainingskaart en bepaald daarmee uw eigen niveau. De fysiotherapeut stelt uw trainingskaart regelmatig bij zodat u altijd op het juiste niveau blijft trainen.

De ruggroepen worden gegeven op de volgende tijden:

maandagavond 20.00 – 21.00 uur

Woensdagavond 19.00 – 21.00 uur en van 20.00 – 21.00 uur

Donderdagavond 20.00 – 21.00 uur

Wilt u ook zelf werken aan uw gezondheid zonder rugklachten onder begeleiding van de fysiotherapeut? Meldt u dan nu nog aan voor Rugfit!

Plan direct uw afspraak