Longfit

Als u last krijgt van benauwdheid en hoestbuien als u zich inspant, is het begrijpelijk dat u liever geen lichamelijke activiteiten onderneemt. Maar voor u is het juist belangrijk dat uw conditie op peil blijft. De fysiotherapeut kan u leren hoe u juist door beweging uw klachten zoveel mogelijk beperkt.

Longfit is een sportgroep speciaal voor mensen met longproblemen. U traint onder begeleiding van een speciaal in longproblematiek geschoolde fysiotherapeut.

 

 

Voor wie?

 

De trainingsgroep is bedoeld voor mensen met astma, chronische bronchitis, emfyseem of COPD (Goldklasse 1 2, 3 en 4). Afhankelijk van de diagnose en een eventuele vergoeding door de verzekeraar zal het een medisch fitnessprogramma zijn waarvoor u een sportabonnement afsluit, of een training op basis van fysiotherapiebehandeling welke vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Intake

 

Bij de intake  wordt er een vraaggesprek gehouden over de ervaren klachten en de lichamelijke conditie wordt met behulp van verschillende testen in kaart gebracht. De individuele doelen kunnen zo bepaald worden samen met de deelnemer. De trainingskaart wordt door de fysiotherapeut opgemaakt en tevens wordt een ronde door de oefenzaal gemaakt om de apparatuur goed te leren kennen.

Training

 

Tijdens de training wordt veel aandacht besteed aan het trainen van grote spiergroepen en conditie. U traint altijd op uw eigen niveau aan uw eigen specifieke doelen. De fysiotherapeut houdt uw voortgang nauwkeurig in de gaten en stelt met u periodiek uw doelen en trainingskaart bij.

Longfit wordt iedere vrijdag gegeven van 14.00 -15.00 uur

Heeft u longproblemen  en wilt u ook fitter worden?  Neem dan deel aan Longfit en ervaar dat u meer kunt ondanks uw longaandoening!

Plan direct uw afspraak