Kniefit

Wordt u regelmatig belemmerd in de uitvoering van uw werk of sport door knieklachten en komt u er, ondanks therapie maar niet (helemaal) van af? Dan is Kniefit wat voor u. Kniefit is een preventief trainingsprogramma voor mensen met aanhoudende of recidiverende knieklachten. Onder begeleiding van de fysiotherapeut leert u hoe u uw knie belastbaarder kunt maken of actief kunt werken aan uw gezondheid zonder toename van kniepijn.

 

Voor wie?

 

Kniefit is speciaal voor mensen met aanhoudende of steeds terugkerende knieklachten, als nabehandeling na fysiotheapeutisch behandeling of voor mensen die onderhoud aan hun knie(en) willen plegen maar de fysiotherapeutische begeleiding prevaleren boven het zelfstandig trainen of in de sportschool.

Intake

 

Bent u niet bij ons in behandeling voor u knie of is dit al lang geleden (> 3 maand)? In dat geval houden we eerst een intake om uw klachten goed in kaart te kunnen brengen. Wanneer u deel zou kunnen nemen aan de Kniefit groep, dan wordt aan de hand van een aantal testen de doelen samen met u opgesteld en de trainingskaart gemaakt. Aansluitend maakt u een rondje door de fitnesszaal om de apparatuur te leren kennen. Wanneer u reeds bij ons in behandleing bent of kortgeleden bent geweest voor uw knie is het niet nodig om een intake uit te voeren.

Training

 

Tijdens de training wordt veel getraind op zaken als spierkracht van de bovenbenen, stahouding, coordinatietraining, stabiliteitstraining en looptechniek. U leert hoe u uw lichaam kunt belasten zonder toename van kniepijn. Ook werkt u samen met de fysiotherapeut aan uw voorafgestelde individuele doelen. Gaandeweg de training worden uw doelen waar nodig bijgesteld en wordt ook uw trainingsschema aangepast. Zo werkt u structureel, gericht en stapsgewijs aan uw gezondheid en/of de revalidatie van uw knie.

Let op!  Op dit moment draait er GEEN kniefitgroep.  Wel kunt u zich  hiervoor aanmelden.  Er zal dan gestart worden met een nieuwe groep bij minimaal 5 deelnemers.

Plan direct uw afspraak