Fit met diabetes

Fit met diabetes is een medische fitnessgroep speciaal voor mensen met diabetes. U traint onder begeleiding van een speciaal in diabetes geschoolde fysiotherapeut. Het doel van de training is om u fitter te voelen en ondanks uw diabetes toch uw lichamelijke grenzen te kunnen verleggen.

 

 

Voor wie?

 

 

De trainingsgroep is bedoeld voor mensen met diabetes (type 1 of 2). Deelnemers aan het beweegprogramma diabetes type 2 kunnen hun training in de Fit met diabetesgroep vervolgen. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan dit beweegprogramma kunnen deelnemen aan de fit met diabetesgroep. Wel wordt er dan vooraf een intake gedaan.

Intake

 

Bij de intake wordt de lichamelijke conditie met behulp van verschillende testen in kaart gebracht en worden de individuele doelen bepaald samen met de deelnemer. De trainingskaart wordt door de fysiotherapeut opgemaakt en tevens wordt een ronde door de oefenzaal gemaakt om de apparatuur goed te leren kennen. Mensen uit het beweegprogramma diabetes type 2 hoeven geen intake af te laten nemen

Training

 

Tijdens de training wordt veel aandacht besteed aan het trainen van grote spiergroepen en conditie. U traint altijd op uw eigen niveau aan uw eigen specifieke doelen. De fysiotherapeut houdt uw voortgang nauwkeurig in de gaten en stelt met u periodiek uw doelen en trainingskaart bij.

Heeft u diabetes en wilt u ook fitter worden? Neem dan deel aan fit met diabetes en ervaar dat u meer kunt ondanks uw diabetes!

Plan direct uw afspraak