Revalidatie na Covid-19

Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (Covid-19)

Wanneer je in het ziekhuis hebt gelegen met een Covid-19 besmetting of thuis hebt uitgeziekt is het aan te raden om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Dit is nodig, omdat je langere tijd inactief geweest bent en nog steeds klachten als benauwdheid, kortademigheid of conditie- en krachtverlies ervaart.

De fysiotherapeut gaat samen met jou aan de slag om jou zo goed mogelijk om te leren gaan met de gevolgen van  het coronavirus. Afhankelijk van jouw klachten zal de  behandeling voor een groot deel bestaan uit een op maat gemaakt trainingsprogramma. Samen met de therapeut ga je aan de slag om  jouw conditie en kracht  weer op peil te krijgen en de vermoeidheid te verminderen. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen na een Covid-19 besmetting en werken daarbij volgens de richtlijnen van het Chronisch Zorgnet. Je bent dus in goede handen.

Soms is het nodig dat ook een andere discipline wordt ingeschakeld tijdens de behandeling. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts, een logopediste of een diëtiste . Wij werken nauw samen met de verschillende disciplines binnen het medisch centrum om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

 

Wat kan de fysiotherapeut betekenen bij het herstel?

Na een Covid-19 besmetting kun je hele vervelende klachten hebben. Bij onderstaande klachten kan de fysiotherapeut je helpen:

  • verminderde longcapaciteit
  • verminderde ademspierkracht
  • zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • verminderd uithoudingsvermogen
  • pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • algeheel gevoel van moeheid
  • problemen bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen.

 

Revalideren na Corona

In de eerste periode (na evt ontslag uit ziekenhuis) van 6 weken wordt je met name in je eigen omgeving begeleid. Dit doen wij door online consulten. Na de 6e week kijkt de therapeut samen met jou of er redenen zijn om de begeleiding te intensiveren door middel van een op maat gemaakt trainingsprogramma. in de praktijk.

 

Vergoeding

Alle ex-coronapatienten die op de reguliere ziekenhuisafdeling hebben gelegen of thuis ernstig ziek zijn geweest komen in aanmerking  voor de ruimere dekking van de basisverzekering. Door uitbreiding van het basispakket kunnen ex coronapatienten met langdurige klachten minimaal  zes maanden lang gebruik maken van fysiotherapie tot een maximum van 50 behandelingen. Het enige wat de verzekerde zelf moet betalen is het eigen risico. Wel is het belangrijk dat er eerst een indicatie wordt gedaan door de huisarts of een andere arts.

Plan direct uw afspraak