Podologie

De podoloog richt zich op houding en stand van de voeten. Afwijkingen aan voeten en tenen komen veelvuldig voor. Denk bijvoorbeeld aan een hallux-valgus (grote teen wijst naar binnen), een hallux-rigidus (verstijfde grote teen), een pes-planus (platvoet) of een pes-excavatus. Dergelijke voetafwijkingen leiden allen tot een stoornis in de afwikkeling van de voet en dan hebben daardoor grote invloed op de stand van andere gewrichten en de gehele houding.

 

Klachten die door de standsafwijkingen makkelijk ontstaan zijn bijvoorbeeld achillespeesontstekingen, hielsporen, shin-splints, knie- en heupklachten, lage rugklachten en hoofd- en nekpijn. Zeker bij mensen die voor hun beroep veel moeten lopen kunnen deze klachten zeer vervelend en hardnekkig zijn.

Behandeling

 

De podoloog zal aan de hand van uitgebreid onderzoek, waarbij hij gebruik maakt van een orthopodoscan (digitale voetscanner) een podobaroscoop en een ganganalyse de stand en afwikkeling van de voeten beoordelen. Daarnaast bekijkt hij de gevolgen van de afwijking voor  de gehele wervelkolom. Soms is een schoenadvies al voldoende. Vaak echter zal de foutieve afwikkeling gecorrigeerd moeten worden door middel van een podologische zool. Dit zijn dunne inlegzolen met nauwkeurig geplaatste elementen die de voet precies op de juiste plek ondersteunen of sturen. Deze zolen zijn makkelijk van schoen te wisselen. Erg makkelijk voor mensen die niet altijd op dezelfde schoenen lopen.

Podologie

Vergoeding

 

De meeste verzekeraars vergoeden podologie voor een groot gedeelte. Dit verschilt per verzekeraar en per aanvullende verzekering. Kijkt u altijd van te voren in uw verzekeringspolis hoeveel u vergoed krijgt van uw verzekeraar.

Voor podologie kunt u bij ons terecht bij Anja van t Hul, podologe van Podototaal. Anja is aangesloten bij Stichting Loop. Anja is op de maandag in onze praktijk aanwezig.  

_MG_9550

Plan direct uw afspraak