PNE

PNE

 

Heeft u langdurig last van een pees- of spierblessure? Dan komt u wellicht in aanmerking voor PNE; de nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor chronische peesblessures en weefselherstel in de fysiotherapie. Ter Harmsel is een van de eerste praktijken in Nederland die deze behandelmethode toepast.

 

Wat is PNE?

 

PNE staat voor Percutane Needle Electrolyse: Bij deze behandeltechniek wordt een specifieke (galvanische) stroom via een dunne acupunctuurnaald onder echogeleiding in het aangedane weefsel gebracht. Door de stroom verandert de zuurtegraad van het aangedane weefsel. Hierdoor verdwijnen beschadigde cellen en kunnen nieuwe gezonde cellen ingroeien in het probleemgebied.

Indicaties

 

PNE is uitermate doeltreffend bij langdurige ontstekingen of irritaties. U kunt daarbij denken aan peesontstekingen in de schouder, tennisellebogen, kniepeesontstekingen, achillespeesontstekingen, hielsporen of slijmbeursontstekingen. De fysiotherapeut maakt altijd eerst op basis van echografisch onderzoek een inschatting of PNE geschikt is voor uw aandoening.

Wat is het voordeel van PNE?

 

Het voordeel van PNE boven andere behandelmethodes is dat de behandeling heel locaal onder echogeleiding precies op het aangetaste weefsel kan worden aangebracht. Het weefsel herstelt snel en er is geen aantasting van gezond weefsel. Vergeleken met traditionele therapieen heeft PNE een zeer hoge effectiviteit en de kans op terugval is minimaal. Vaak zijn slecht 3 a 4 behandelingen nodig voor significante pijnvermindering. PNE wordt vrijwel altijd gecombineerd met oefentherapie om het peesweefsel weer sterker te maken.

Vergoeding

 

Wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt de intake en onderzoek volledig vergoed.  Doorgaans zijn hooguit 3-5 sessies nodig.

Plan direct uw afspraak