Hartaandoeningen

Bewegen met een hartaandoening

Als u hartproblemen hebt (gehad), kunt u goed bij de fysiotherapeut terecht voor revalidatie en training. Bij de afronding van uw hartrevalidatietraject hebt ook u informatie gekregen over het belang van bewegen bij uw hartaandoening. Bewegen is dé manier om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Zonder beweging treden klachten juist eerder op en nemen uw mogelijkheden steeds verder af. Bewegen kan uw leven verrijken. Slechts 30 minuten per dag bewegen maakt al veel verschil.

Speciaal voor mensen die in het verleden een hartinfarct hebben gehad, een bypassoperatie, dotteringreep, PCI of hartklepoperatie ondergingen én die moeite hebben om zelf voldoende actief te zijn is er een beweegprogramma. Dit programma zal naar uw mogelijkheden en beperkingen worden gemaakt, zodat u samen werkt met uw fysiotherapeut om uw gezondheid te verbeteren en u verantwoord leert bewegen.

 

 

Wat levert het beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U krijgt een betere conditie en leert te verantwoord bewegen. U voelt zich fitter!

Plan direct uw afspraak