Echografie

Echodiagnostiek

 

In de praktijk maken wij gebruik van echografie. Zeker bij klachten aan de schouder, elleboog, knie en enkel heeft het maken van een echo grote meerwaarde ten aanzien van de diagnostiek. De therapeut kan met echografie zijn bevindingen uit het lichamelijk onderzoek bevestigen of andere mogelijke aandoeningen uitsluiten. Door een betere diagnostiek kan de therapeut ook gerichter behandelen en de juiste adviezen meegeven.  Ook wordt de echo vaak ingezet om de voortgang in het herstel in kaart te kunnen brengen.

Echoapparaat

 

In de praktijk is een modern eigen echoapparaat aanwezig. De echobeelden worden allen opgeslagen en zonodig meegezonden in rapportages naar huisartsen of specialisten. Dat geeft duidelijkheid en zo kan er snel gehandeld worden.

Wat zie je met een echo?

 

Met name aandoeningen als peesontstekingen, slijmbeursontstekingen, scheurtjes, breukjes, verkalkingen en slijtage kunnen met het echoapparaat haarscherp in beeld gebracht worden. Hierdoor kan direct bepaald worden of de patiënt wel bij de therapeut thuis hoort, kan de therapie heel gericht worden ingezet en kan het herstel van de klacht nauwkeurig worden geëvalueerd. Ook kan nu zeer nauwkeurig en betrouwbaar aan de patiënt worden aagegeven wanneer het weefsel een bepaalde dagelijkse belasting of sportbeoefening weer kan verdragen.

Bent u bij een andere praktijk onder behandeling en wilt u toch graag een echo laten maken? Ook dat kan. Wij maken regelmatig voor andere praktijken echo’s (zie echoconsult). Zo weet u na de echo precies wat er aan de hand is en kunt u toch gewoon bij uw eigen fysiotherapeut blijven!

Voor echografie kunt u terecht bij:

W. ter Harmsel

T. Blok

Plan direct uw afspraak