COPD

Het beweegprogramma COPD is specifiek ontwikkeld met voor mensen met COPD in de GOLD klasses 1 en 2. Het doel van het beweegprogramma is om u weer fitter te voelen en ondanks de COPD weer meer aan te kunnen in het dagelijks leven. Stap voor stap wordt de belasting opgevoerd onder deskundige leiding van de fysiotherapeut die speciaal is geschoold in COPD. De fysiotherapeut stemt het beweegprogramma precies af op uw niveau en zorg er voor dat u niet te licht, maar ook niet te zwaar traint. Periodiek wordt uw longcapaciteit en conditie gemeten om uw vorderingen in kaart te kunnen brengen. Naast de begeleiding door de fysiotherapeut krijgt u begeleiding door de dietiste die u adviseert op het gebied van voeding in 4 bijeenkomsten.

Kom ook in beweging en krijg meer lucht. Neem deel aan het beweegprogramma COPD!

Voor wie

Mensen met COPD Gold klasse 1 en 2

Duur programma

U traint 3 maanden 2 maal per week een uur in een groep van maximaal 8 mensen. In deze periode krijgt u tevens 4 bijeenkomsten dietetiek.

Kosten programma

Het beweegprogramma kost in totaliteit 450 euro. Afhankelijk van uw verzekeraar en aanvullend pakket wordt het programma eens in de 2 jaar volledig of voor het grootste gedeelte vergoed.

 

Kijkt u dit altijd voor de zekerheid na in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar

Verwijzing nodig?

Voor deelname aan dit beweegprogramma heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of longarts. Tevens ontvangen wij graag de meest recente gegevens van de inspanningstest die u in het ziekenhuis heeft gehad (fietstest).

Plan direct uw afspraak